top of page

REGENWATERPOMPEN

Vakkundige plaatsing van regenwaterpompen en -filters in Brugge

HELDER WATER VOOR DE TUIN EN/OF UW SANITAIR

Hebt u een regenput zitten en wilt u buiten en misschien ook wel binnenshuis gebruik maken van het regenwater? Dan bent u bij Schatteman Aannemingen aan het goede adres.

Wij plaatsen regenwaterpompen zowel bovengronds als in de regenput zelf. Om precies te bepalen welke type van pomp u nodig hebt, is het belangrijk te weten hoeveel waterpunten er van regenwater moeten voorzien worden. Bovengronds installeren wij meestal een zelfaanzuigende drukverhogingspomp of hydrofoorpomp.

REGENWATERFILTER

Daarnaast hebt u ook een filter nodig om het regenwater in meerdere of mindere mate te zuiveren. En die keuze hangt af van de toepassing waarvoor u het regenwater zult gebruiken: de tuin sproeien en de auto wassen of regenwater voor de douche en het toilet, én voor de wasmachine. Voor al die toepassingen samen raden wij zeker een Honeywell triplex filter FF60 AX aan. Dat is een driedelige filter, bestaande uit een voorfilter en een fijnfilter die kleine deeltjes zoals bladeren en zure regen tegenhouden. De derde filter is een koolstoffilter die geuren tegenhoudt en schadelijke bestanddelen verwijdert. Denk daarbij aan pesticiden en insecticiden.

Honeywell triplex filter FF60 AX

PAS OP VOOR IJZERHOUDEND WATER VAN EEN GEBOORDE PUT

Een geboorde put vult zich met grondwater. Dat wordt doorgaans niet gebruikt voor de wasmachine en het sanitair omdat het heel vaak veel ijzer bevat. En dat geeft uiteraard roestvlekken. Wilt u het grondwater toch binnenshuis gebruiken, dan zal het eerst grondig moeten geneutraliseerd worden.

VRAAG ONS OM ADVIES

Neem contact op met Schatteman Aannemingen in Brugge voor de installatie van regenwaterpompen en -filters!

bottom of page