top of page
Zoeken
  • Schatteman

De voordelen van het gebruik van regenwater in huis en tuin

Regenwater opvangen en water besparen

Water is onze kostbaarste natuurlijke hulpbron, essentieel voor alle leven en het speelt een belangrijke rol in het transformeren van het leven van mensen naar een beter en gezonder leven. Wereldwijd wordt de toegang tot voldoende water een probleem voor de meeste mensen die op het platteland en in de stad wonen. Het gebruik van regenwater in uw huishouden biedt tal van voordelen. Ontdek ze hier.Regenwater opvangen & water besparen


Het vermindert de druk op grondwater

Grondwater wordt steeds meer een schaars goed. Veel regenwater gaat immers verloren in riolen als gevolg van de betonnering. Dieper graven naar grondwater is dan weer te duur om echt een oplossing te bieden.


Het verlaagt uw waterfactuur

Het gebruik van regenwater zorgt ervoor dat u minder stadswater moet afnemen van de watermaatschappij waardoor u uiteindelijk bespaart op uw factuur. Regenwater is voornamelijk handig voor het doorspoelen van uw toilet, voor de wasmachine en om schoon te maken. Dit zijn dagelijks grote hoeveelheden water waarvoor u een beroep kunt doen op regenwater. Daarmee spaart u een groot deel van uw waterfactuur uit.


Snel en eenvoudig installeren en beginnen met verzamelen

Voor de plaatsing van een regenput en een regenwaterinstallatie kan u terecht bij een toegewijde technische aannemer zoals Schatteman Bouwmaterialen. Hij overziet alle handelingen en geeft u specifiek advies. Alle apparatuur wordt ook grondig getest waardoor u verzekerd bent van een efficiënte installatie.


Beter voor uw planten

Het gebruik van regenwater in plaats van kraanwater is ook beter voor de planten in uw tuin. Regenwater is vrij van verontreinigende stoffen en is uiterst geschikte om het zout van uw planten te spoelen. Daarnaast is het ook vrij van chloor waardoor het gezonder is voor uw planten.


Vermindert overstromingen en erosie

Regenwater opvangen kan het milieu op verschillende manieren helpen. Om te beginnen kan het erosie rond regenpijpen en in tuinen verminderen. Het kan ook de afvoer van regenwater onder controle houden. Regenwater veroorzaakt geen kalkaanslag en corrosie zoals hard water. Het opvangen van regenwater kan ook overstromingen in bepaalde gebieden verminderen.


Interesse in een regenput? Schatteman Bouwmaterialen helpt u graag.

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page