top of page
Zoeken
  • Schatteman

Het belang van een septische put voor uw woning

Septische put aanleggen is verplicht

Een septische put aanleggen is bij elke nieuwbouwwoning verplicht. Ook bij bestaande woningen vindt u er vaak een terug. Dat is geen toeval, want een septische put zorgt voor de zuivering en afvoer van het afvalwater van uw toilet.


aanleg septische put


Zuiveren en afvoeren

In de septische put komt al het afvalwater van uw toilet(ten) samen. Het wordt er opgevangen en ondergaat er een anaerobe biologische zuivering. Het zwaarste gedeelte van de fecaliën zinkt naar de bodem van de septische put en het overblijvende water wordt vlot afgevoerd. Nadat het bezinkingsproces van de vaste delen ten einde is, wordt ook dat afval vloeibaar en verlaat het op dezelfde manier de septische put.


Geen verstoppingen meer

De septische put speelt een belangrijkere rol dan op het eerste gezicht zou lijken. Deze zorgt er namelijk voor dat de buizen van de rioleringen niet verstoppen. Dat doet de put door ervoor te zorgen dat alleen afvalwater wordt afgevoerd. Zo blijven uw rioleringsbuizen gespaard van verstoppingen, met alle onaangename gevolgen van dien.


Verschillende groottes septische putten

Voor een gezin van vijf personen hebt u een septische put nodig van minimaal 2.000 liter. Per extra inwoner in huis telt u daar 300 liter bij op. Septische putten zijn dus verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar er is ook een aantal types verkrijgbaar. Zo hebt u de keuze tussen een septische put in beton of in kunststof.


Deskundig advies

Bent u op zoek naar een ervaren plaatser van septische putten? Steek dan zeker uw licht even op bij Schatteman Aannemingen in Brugge. Wij plaatsen behalve septische putten ook regenwaterputten en volledige rioleringsinstallaties. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de plaatsing van uw septische put.


Meer weten over de plaatsing van uw septische put? Contacteer ons dan snel voor meer informatie

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page