top of page
Zoeken
  • Schatteman

Werking en onderhoud van septische putten

Hoe werkt een septische put?

In een septische put komt huishoudelijk afvalwater en afvalwater uit het toilet samen. De septische put – die bestaat uit twee componenten – zorgt ervoor dat de vaste en bezinkbare onzuiverheden uit het afvalwater gehaald worden alvorens deze terecht komen in het riool. Doordat het afvalwater vloeibaarder en minder geconcentreerd is, worden de waterzuiveringsinstallaties minder belast. Om deze reden is een septische put in veel gemeentes verplicht.


Werking en onderhoud van septische putten


Hoe onderhoudt u een septische put?

Voor een optimale werking is het belangrijk om de septische goed te onderhouden. Gebruik hierbij bij voorkeur geen chemische producten, maar kies voor biologisch afbreekbare middelen. Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat tampons, vochtig toiletpapier, zeep, azijn, olie, vet en andere moeilijk afbreekbare producten in de septische put terechtkomen. Ook etensresten en haren kunnen ervoor zorgen dat de septische put verstopt raakt. Koop altijd een septische put die qua grootte past bij het aantal personen in uw huishouden.


Tot slot moet u de septische put laten ledigen. Zo voorkomt u verstoppingen en andere problemen. Hoe vaak dit moet gebeuren, is afhankelijk van verschillende factoren (zoals het formaat van de septische put en het aantal personen in uw huishouden). Over het algemeen zult u elke drie tot vier jaar de put moeten laten ruimen. Het ledigen van de septische put laat u bij voorkeur uitvoeren door een professioneel bedrijf zoals Schatteman Bouwmaterialen.


Veelvoorkomende problemen bij septische putten

Veelvoorkomende problemen bij septische putten zijn verstoppingen en putten die te vol zitten. U voorkomt verstoppingen door bovengenoemde tips in acht te nemen. Een put die te vol zit, veroorzaakt stankoverlast en kan zelfs overstromen. Het is daarom van groot belang dat u periodiek de septische put laat ledigen.


Wilt u meer informatie over de werking, het onderhoud en veelvoorkomende problemen (en hun oplossingen) bij septische putten? Of wilt u uw septische put laten ledigen? Neem dan contact op met Schatteman Bouwmaterialen in Brugge.

40 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page