top of page
Zoeken
  • Schatteman

Zo combineert u een regenwaterput met een nieuw terras

Wenst u een nieuwe regenwaterput of riolering discreet weg te werken? Bij Schatteman Aannemingen in Brugge bieden we u dankzij ons onderdeel Schatteman Bouwmaterialen een totaalproject aan. Na de installering van uw waterput of riolering kunt u ook een beroep doen op ons voor de aanleg van uw terras of tuin.

Waarom een regenwaterput installeren?

Dankzij een betonnen of kunststof regenwaterput recupereert u gratis regenwater. De verplichte grootte hangt af van de oppervlakte van uw dak. Via de afvoerpijpen die bevestigd zijn aan uw woning komt het regenwater in de put terecht. Vervolgens voert een pomp het water naar de aftappunten binnenshuis. Op die manier gebruikt u het voor huishoudapparaten, om uw auto te wassen of om planten water te geven. Zo bespaart u extra op de kosten van drinkwater. U moet regenwater en drinkwater immers altijd gescheiden houden.


Hoe wordt een regenput geplaatst?

Over het algemeen plaatsen we een regenwaterput onder uw oprit, terras of gazon. Door het uitgebreide afwateringssysteem bestaat deze uit verschillende onderdelen. Naast de regenwaterput, plaatsen we ook een infiltratie/buffering die een teveel aan water afvoert naar uw eigen ondergrond. Ten slotte maken we ook een koppeling met het openbaar rioleringssysteem om overstromingen te vermijden in periodes van zware regenval.


Op welke manier werk ik mijn terras af

Na het plaatsen van uw hemelwaterput vormt de ondergrond de perfecte basis voor de afwerking van uw nieuwe terras of oprit. Bij Schatteman Bouwmaterialen voeren we alle grond- en omgevingswerken uit. We bieden u allerlei terrastegels aan van klinkers tot natuursteen. Samen met u werken we aan een ontwerp op maat. Vervolgens sluiten we de afwatering van uw nieuwe terras aan op de infiltratie/buffering. Zo komt er geen kuismiddel in uw regenwater terecht wanneer u het terras schoonmaakt. Op deze manier werken we alle rioleringsbuizen onder uw terrein mooi weg.


Geïnteresseerd in een totaalproject dat de aanleg van een nieuwe regenput combineert met een nieuw terras? Contacteer dan Schatteman Aannemingen in Brugge voor professioneel advies en een gratis offerte. Voor meer informatie over onze omgevingswerken bezoekt u onze website van Schatteman Bouwmaterialen via https://www.schatteman.be/ .

69 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page